My Tiny Farm Adventure mobile game

Lär ditt barn om odling med My Tiny Farm Adventure

”Det började med att jag ville lära min son (nu tre år) om hur odling och dess kretslopp fungerade på ett roligt sätt, dvs hur maten på bordet uppstår. Det slutade i ett spel som vi kunde spela tillsammans och ha roligt med samtidigt som han lärde sig massvis! Ett exempel är att han på förskolan med lätthet kunde rabbla upp olika växter som de odlade, vad det var för något.

Numera finns spelet även på Google Play för att andra barn upp till sex år, även skall få chansen. Så du som är förälder eller kanske mor-/farförälder till yngre barn, passa på att tillsammans lära er om odling och få lite kvalitetstid med varandra!”

 

Om spelet

Spelet är skapat av grundaren för denna sida. Syftet är att ha roligt och lära tillsammans med sitt/sina barn. För erkänn, förr eller senare kommer barnet ändå i slutändan få en mobil eller padda i handen för att spela på eller se på Netflix för lite lugn och ro eller downtime. Varför inte passa på att ta tillfället i akt och spendera tid, spela och ha roligt tillsammans? Precis som sidan, så handlar spelet om odling. Ett kul och lärande sätt att lära sitt barn om odling med en annorlunda take.

My Tiny Farm Adventure mobile game

Get on google play

I spelet kan du spela olika minispel som rör olika aspekter kring odling. Allt från att så fröer till skörd och kompostering; vissa med olika svårighetsgrad. Via minispelen samlar du stjärnor som du sedan kan använda för att bygga och leka med i din egna lilla minifarm via olika små tokiga moduler, och roliga bakgrunder.

My Tiny Farm Adventure mobile game

 

Då spelet syftar till att lära, är växter som går att interagera med i spelet gjorda så att de motsvarar hur de ser ut på riktigt i så stor mån som möjligt, men samtidigt behålla sin unika grafiska stil. Detta menas med att en tomatplanta i spelet ser ut såsom en tomatplanta ser ut. Just för att barnen skall lära sig känna igen de olika växterna i verkligheten. Detta gäller för såväl småplantor som vuxna plantor.

My Tiny Farm Adventure mobile game

Kan du gissa vilka plantor detta är?

 

Kommentarer från skaparen

– Som förälder hatar jag spel som barnen spelar på paddan eller telefonen som ständigt bombarderar dem med reklam, som antingen går att klicka bort eller ett videoklipp som är obligatoriskt att titta på för att exempelvis få ett extraliv. Därför har jag valt att inte ha med någon reklam alls.

– Jag gillar heller inte idén när det gäller barn, (även om jag förstår affärssyftet) att ständigt fylla på med nya pengar för att köpa nya diamanter, bär mm som försvinner vid användning. Därför har jag även valt att inte ha med något sådant i spelet heller. Du kan prova att spela delar ur spelet hur mycket du vill, men vill du kunna spela hela spelet samt få tillgång till alla framtida uppdateringar, har jag valt att du får betala en mindre engångskostnad för detta.

Get on google play

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *